Bepillantás a BKV életébe…

Egyszer már volt alkalmunk belehallgatni a BKV frekvenciáiba, amikor a ráckevei vonalon közlekedő HÉV szerelvényt és annak kisegítő személyzetét vettük fókuszba. Most András és Krisztián jóvoltából újabb frekvenciák kerültek megerősítésre a listánkról :)

András eredeti célja az lett volna, hogy otthonából is hallhassa kollégáit, akik a 3-as metrón dolgoznak. Sajnos a metró alagútjából nem szűrődnek ki ezek a rádióhullámok, viszont az alagútból, peronokról kiváló hangminőséggel tudta venni a 165.725 MHz-en a járművezetőket és menetirányítókat.

A felszínen a 468.63000 Mhz-en szintén tisztán vehető a 4-es és 6-os villamoson folyó társalgás szinte Budapest egész területéről.

A BKV AVM csatornái is 5 kivételével működtek, bár az is lehet, hogy ezek tartalék frekik és az adott pillanatban nem használták őket.

A tiszti frekvenciákat is sikerült rádióvégre kapni, bár sajnos a 162.36875 MHz és 162.375 MHz is meglehetősen zajos volt.

Mondd el a véleményed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>