Diamond SRH805S Antenna

Krisztián barátunk jóvoltából hozzájutottunk pár érdekes információhoz Baofeng rádió és ahhoz kapcsolódóan a fent említett antenna kapcsán. Akárcsak Krisztián én is gondolkoztam már azon, hogy a hosszú “gumiantenna” helyett mennyivel kényelmesebb lenne egy kisebb, masszív, kemény antenna, mellyen nyugodtan zsebre tehetem a készüléket. “Sajnos” a fizika a méret csökkentése ellen beszél, ezért is nem vásároltam eddig ilyet és most ez az elképzelés be is igazolódott.

A leírás alapján e kis antenna tudja hozni egy gyári, nagyobb antenna teljesítményét. Sajnos valójában míg a gyári antenna 10-es térerőt produkál, ugyanabban a közegben ez a kis csöppség csak 5-6os eredményt produkált. Éppen ezért nem igazán javasoljuk ezt a kiegészítőt, kivéve persze, ha csak kis távolságon, pl. PMR-ezni szeretnénk a sokkal többre képes rádiónkkal.

Köszönjük a tesztet és jobb szerencsét kívánunk a következő vásárláshoz! :)

Mondd el a véleményed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>