Midland M24

A legutóbbi, éjszakai rendezvényünkre készülve beszereztünk még a meglévő Motorola készülékek mellé egy pár Midland PMR rádiót is. Költséghatékony megoldást keresve az M24-es típus mellett tettük le a voksunkat, mely meglepő módon ugyanazért az árért sokkal több funkciót kínál, mint a Motorola. Ha már az árnál tartunk, akkor nem titok, hogy 10.000 Ft alatt beszerezhető ez a termék is hazánkban.

Kezdjük talán az elején. A termék egy csinos, átlátszó erős műanyag dobozban érkezik, alapból jár hozzá 8 db AAA típusú elem is. Kibontás után kézbe fogva a rádiót egy nagyon kellemes és biztos fogású eszközt tarthatunk a markunkban. Nekem nagy kezem van, így ez sokkal jobban kézre állt, mint a kis Motorola. Funkciót tekintve az alapfunkciókon kívül van benne hangra induló adás (VOX), CTCSS szelektív zajzár, mely plusz 38 alcsatornát ad nekünk, illetve fejhallgató és mikrofon-csatlakozó is került a masinára. A tápellátás 4 db AAA elemről vagy akkumulátorról történik, ellenben a Motorola 3 darabjával, a készenlíti illetve használati idő viszont itt is megközelíti a 10 órát – nagyon sokáig lehet használni.

Hogy mit produkált éles helyzetben? Sajnos a nálam lévő készüléknek gyári hibája volt, mégpedig az, hogy néha beragadt a PTT gomb. Viszont nem “hardveresen”, hanem “szoftveresen” ragadt be, tehát a megnyomásával nem múlt el a hiba, csak ha kikapcsoltam és visszakapcsoltam a készüléket. Ami miatt igazán bosszantó, hogy a másik fél folyamatosan hallja az adást, míg az, akinél a rossz készülék van, észre sem veszi, hogy folyamatos adáson van, és emiatt a másik nem is tud szólni neki, hiszen foglalt a csatorna.

Összességében -a hibáját leszámítva és feltételezve, hogy egyedi hibáról beszélünk, nem szériáról- nekem jobban bejön, mint a már meglévő kis szürke. Hiányolom belőle a háttérvilágított LCD kijelzőt (a fotó sajnos csalóka!), de ezért az árért ez megbocsájtható. A hiba miatt csak mérsékelten ajánlott kategória.

Mondd el a véleményed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>