Reptéri frekvenciák, amiről a madarak is beszélnek :)

Ugyan ki nem álmodozott volna kiskorában arról, hogy pilóta lesz és repülni fog?! Valljuk be őszintén, hogy nagyon kevés embernek adatik meg ez a szerencse, hogy e vágya valóra is váljon. És mi marad nekünk, földhözragadt rádiósoknak? Hogy csodálattal tekintsünk az égre, amikor ezek a vasóriások elrepülnek felettünk… és hogy HALLGASSUK ŐKET! :)

Egyik kedves ismerősöm, aki maga is repül, megosztotta velem az aktuálisan legfrissebbként ismert reptéri frekvencia-táblázatot. Akinek erre alkalmas rádiója van, az kipróbálhatja a frekvenciákat, persze szigorúan csak VÉTELRE, adásra tilos, mivel nemcsak nagy galibát okozhatunk vele, de csúnya büntetést is von maga után… és nem csak a pénztárcája bánja annak, aki illetéktelenül belekotyog az itt folyó kommunikációba! Szóval csak óvatosan, a PTT gombhoz még csak ne is közelítsetek, ha itt füleltek!

Ha pedig már repülőket szeretnénk hallgatni, akkor azt sem árt tudni, hogy mi van éppen a fejünk felett. Erre ajánljuk a FlightRadar24 honlapot, illetve azonos nevű Android illetve iPhone alkalmazást, melyekkel valóban szabadon mozoghatunk rádiónkkal.

És akkor jöjjön a lista:

Kattints a képre a nagyításhoz!

Mondd el a véleményed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>